Mjesto održavanja i smještaj

Mjesto održavanja

8. Sabor hrvatskih graditelja održat će se u hotelu Olympia u Vodicama.

Hotel Olympia

Vodice su udaljene desetak minuta od Šibenika, jednog od najstarijih hrvatskih gradova na Jadranu. Prvi je put spomenut na Božić 1066. u darovnici Petra Krešimira IV. pa se zbog toga često naziva i Krešimirovim gradom. Katedrala sv. Jakova u Šibeniku najvažnije je graditeljsko ostvarenje u 15. i 16. stoljeću na tlu Hrvatske. Zbog svojih iznimnih vrijednosti 2000. uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetskoga kulturnog nasljeđa kojoj se 2017.pridružila i utvrda sv. Nikole. Grad Šibenik važan je i kao mjesto osnivanja Hrvatske ratne mornarice. Juraj Dalmatinac, Nikola Firentinac, Faust Vrančić samo su neki od znamenitih velikana koji su ostavili trag podno zidina Krešimirova grada. Šibenik je okružen veličanstvenim tvrđavama koje su čuvarice šibenske povijesti – ( arone, Sv. Mihovil, Sv. Ivan i sv. Nikola).

Smješten je na središnjem Jadranu, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših hrvatskih krških rijeka. U blizini grada nalaze se i dva nacionalna parka, Krka i Kornati, s više od 2450 km uređenih staza u okolici u kojima možete uživati u raznovrsnosti ponude povijesne tvrđave oko rijeke Krke, arheoloških nalazišta Burnum i Bribirska Glavica te lokaliteta Danilo s ostacima iz prapovijesnog doba.

Rezervacije smještaja

Sudionicima 8. Sabora hrvatskih graditelja osigurane su povlaštene cijene smještaja u hotelima Olympia u Vodicama. Cijene smještaja po osobi dnevno s uključenim doručkom, prikazane u tablici, vrijede za jedan dan prije i jedan dan nakonskupa.Kako bi se ostvario povlašteni smještaj, potrebno ga je rezervirati putem on-line rezervacijskog obrasca agencije Dubrovnik Sun ovdje:

 Rezerviraj smještaj

Cijene: osoba/dan

Smještaj Hotel Olympia Hotel Sky Olympia
 dvokrevetna soba  300,00 kn  350,00 kn
 dvokrevetna “solo use”  470,00 kn  520,00 kn