Poziv sudionicima

Autori se pozivaju da pošalju sažetke radova (250 do 300riječi) do 20. srpnja 2021. putem web stranice kongresakoristeći obrazac za elektroničko slanje sažetaka. O prihvaćanju sažetka, autori će biti obaviješteni elektroničkom poštom (e-mailom) najkasnije do 30. srpnja 2021. te će biti pozvani da pošalju svoje cjelovite radove, koristeći Predložak za radove. Radovi mogu imati maksimalno 8 stranica teksta (uključujući slike,dijagrame, tablice) i moraju biti dostavljeni najkasnijedo 1. rujna 2021. Recenzije svih dostavljenih radovao baviti će članovi znanstvenog odbora. Informaciju o prihvaćanju radova autori će dobiti najkasnije do 15. rujna 2021.

Prvu obavijest u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

Objava radova

Odluka o prihvaćanju rada i njegovog uvrštavanja u Zbornik radova 8. Sabora bit će donesena nakon provedbe recenzentskog postupka od strane Znanstvenog odbora 8. Sabora. Svi prihvaćeni radovi koji su pokriveni kotizacijom bit će u cijelosti objavljeni u Zborniku radova u tiskanom i digitalnom obliku (na USB–u).


Smjernice za autore

1. Upute za prijavu sažetaka

Prije prijave sažetka morate biti ulogirani na stranici Sabora.

Ako ste novi korisnik, molimo Vas, prvo se registrirajte. U postupku registracije morate kreirati račun kao Autor (obilježiti na kraju prijave) kako biste mogli prijaviti sažetak.

Nakon što ste kliknuli Stvori, putem e-maila ćete zaprimiti email naslova "Aktiviraj svoj korisnički račun" koji sadrži poveznicu koju morate otvoriti. Kliknite na aktivacijski link kako bi aktivirali svoj korisnički račun. Bez ovog koraka nećete se moći prijaviti u sustav.

Nakon uspješne prijave, možete nastaviti sa prijavom sažetka sljedeći ovaj link ili na tipku "Prijavi sažetak" u desnom izborniku.

Vaš sažetak ne smije biti duži od 300 riječi te mora biti na hrvatskom ili engleskom jeziku. Rad ne smije biti prethodno objavljen na drugim skupovima ili časopisima. Ako je objavljen, molimo, napišite objašnjenje u komentar za urednika skupa u prvom koraku prijave.

Ukratko, slijede koraci za uspješnu prijavu sažetka:

 

  • 1
  • registracija*
  • (kreirajte Autorski račun prilikom registracije)
  • 2
  • aktivacija*
  • (Provjerite e-mail i kliknite na aktivacijski link kako bi aktivirali Vaš korisnički račun.)
  • 3
  • prijavi
  • (Prijavite se u sustav i kliknite na tipku Prijavi sažetak,a zatim ispunite tražena polja obrasca)
  • 4
  • prati
  • (Nakon prijave sažetka, možete pratiti svoj rad kroz postupak recenzije klikom na svoj korsinički račun)

 

* Ako već posjedujete korisnički račun, preskočite korake 1 i 2.

 

2. Smjernice za pripremu i slanje cjelovitih radova

Nakon što ste dobili e-mail od organizatora konferencije naslova [8SHG] Odluka o prihvaćanju sažetka rada, sa pozitivnom recenzijom Vašeg sažetka, možete nastaviti sa pripremom cjelovitog rada.

2.1 Osnovne smjernice za pisanje rada

Molimo, preuzmite predložak za radove u DOC formatu iz sekcije "Važne datoteke" u desnom izborniku. PDF verzija služi samo kao prikaz konačnog izgleda priređenog rada.

Predložak za radove sadrži detaljne upute vezane uz stilove i formatiranje rada. Slijede osnovna pravila koja biste trebali poštivati:

 • Rad ne smije biti duži od osam (8) stranica.
 • Organizacijski odbor Sabora 2016 ima pravo odbiti radove koje smatra neprimjerenim za konferenciju, čak i ako je sažetak prethodno bio prihvaćen.
 • Korištenje SI sustava mjernih jedinica je preporučljivo, a potrebno je izbjegavati mješanje sustava mjernih jedinica.
 • Radovi moraju biti izrađeni u elektronskom obliku i čitljivi na računalu. Preporuča se da se radovi pripreme koristeći predložak za radove i da se predaju u njihovom izvornom obliku kao DOC ili DOCX (MS Word) dokumenti.
 • Važno je provjeriti gramatiku i pravopis u Vašem radu. Ako engleski nije Vaš prvi jezik, preporučamo da Vam izvorni govornik pregleda rad. Nakon završetka, ponovno pregledajte čitav rad, te provjerite jesu li sve slike, tablice, naslovi i jednadžbe čitljivi.

Rok za slanje cjelovitih radova je 1. rujna 2021.

2.2 Upute za predaju radova

Za početak morate biti prijavljeni na web stranici 8. Sabora koristeći iste pristupne podatke kao i kad ste prijavljivali sažetak.

Nakon što ste se uspješno prijavili, moći ćete pregledati Vaše aktivne prijave radova do kojih možete navigirati klikom na "Korisničke stranice" u desnom izborniku, a zatim na "Autor" na novootvorenoj stranici. Ako je Vaš sažetak prihvaćen, pored naslova sažetka trebao bi pisati status "ČEKA SE UČITAVANJE DATOTEKE". Klikom na taj link, slijedeći jednostavne upute, možete priložiti Vaš cjeloviti rad.

Imajte na umu da rad mora biti u .doc ili .docx formatu (MS Word). Formati poput .pdf-a nisu prihvatljivi za prijavu.

Nakon što ste priložili datoteku, kliknite "Spremi i nastavi".

Na zadnjoj stranici kliknite "Završi prijavu" na dnu stranice, kako biste obavijestili Organizacijski odbor o Vašoj predaju rada.

Nakon toga slijedi recenzija rada, a o ishodu ćete biti obavješteni putem e-maila.

Također, možete pratiti stanje Vaših članaka klikom na poveznicu "Autor", u bilo kojem trenutku.

Prijave radova za ovu konferenciju zatvorene su na 2021-09-15.