8. Sabor hrvatskih graditelja


Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatski savez građevinskih inženjera organizira 8. Sabor hrvatskih graditelja koji će se održati 3. do 5. listopada 2021. u hotelu Olympia u Vodicama. Na ovom se tradicionalnom skupu, koji se održava svake četiri godine, okupljaju graditelji iz zemlje i inozemstva, kako bi ocijenili stanje graditeljstva te predstavili značajne projekte i zanimljiva inženjerska rješenja i inovacije iz svih područja graditeljstva. Iznimno, zbog pandemije korona virusa, održavanje 8. Sabora, koje je bilo planirano za mjesec studeni 2020., odgođeno je za 2021. godinu.

Na 8. Saboru hrvatskih graditelja ocijenit će se stanje u graditeljstvu i njegova uloga u razvitku hrvatskoga gospodarstva, raspravljati o graditeljstvu kao poticatelju razvoja i načinu na koji ono utječe na borbu protiv posljedica klimatskih promjena, te kritički razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća. Održivo graditeljstvo postalo je prioritet suvremenog graditeljstva i energetske održivosti sustava. Implementacija elemenata takvog graditeljstva postaje sve veći pokazatelj podizanja opće društvene i stručne svijesti o tome kakav okoliš ostavljamo budućim naraštajima. Na skupu će se analizirati i druga aktualna pitanja graditeljstva, posebno investicije iz EU fondova. Zbog navedene je činjenice i osnovni tematski naziv 8. Sabora: GRADITELJSTVO I KLIMATSKE PROMJENE. Tim se nazivom na stajalo posebno istaknuti da je građenje za hrvatsko graditeljstvo i za cijelo hrvatsko društvo od esencijalne važnosti i da se zbog toga moraju osigurati održivi razvojni projekti koji mogu pokrenuti novi rast graditeljstva, ali i cjelokupnog gospodarstva. Takvi projekti danas su teško ostvarivi bez sredstava iz EU fondova, pri čemu se poseban naglasak stavlja i na EU program Recovery and Resilience Facility koji će biti vrlo značajan za graditeljski sektor.

 

Obavijesti

 

Program 8. Sabora hrvatskih graditelja

 

Program 8. Sabora hrvatskih graditelja objavljen je na sljedećoj poveznici:

Program Sabora (PDF)

Iz programa skupa izdvajamo:

PLENARNO IZLAGANJE: Prikaz budućih velikih investicija u Hrvatskoj

PANEL DISKUSIJA: Nacionalni plan oporavka i otpornosti – prilika za hrvatske graditelje

OKRUGLI STOLOVI:

  • Graditeljstvo i klimatske promjene
  • Specifičnosti obnove graditeljske baštine nakon potresa
  • Hrvatski centar za potresno inženjerstvo – interventna služba
  • Izazovi i prilike u upravljanju muljem s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda
  • Održivo gospodarenje otpadom
 
Objavljeno: 2021-09-09
 

Epidemiološke mjere na 8. Saboru

 

Na ovogodišnjem Saboru hrvatskih graditelja, koji će se održati od 3. do 5. listopada 2021. u hotelu Olympia Sky u Vodicama, biti moguće prisustvovati jedino uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.

Za vaš jednostavniji dolazak i sudjelovanje na Saboru, ovim putem javljamo da smo u suradnji sa agencijom DUBROVNIK SUN i poliklinikom GEMINI organizirali brzo antigensko testiranje u hotelu OLYMPIA, u nedjelju 3.10. od 16:00 do 18:00 sati, za sve one koji EU digitalnu COVID potvrdu žele dobiti testiranjem. Cijena navedenog testiranja iznosi 75,00 kn, a ukoliko želite osigurati testiranje u hotelu molimo isto najavite na mail adresu agencije: hsgi@dubrovniksun.hr

Za više informacija posjetite link "Prijava i kotizacija"

 
Objavljeno: 2021-09-03
 

Stručno usavršavanje

 

8. Sabor hrvatskih graditelja uvršten je u program stručnog usavršavanja u graditeljstvu. Sudionici 8. Sabora ostvarit će kroz program stručnog usavršavanja u graditeljstvu ukupno 30 školskih sati edukacije od čega 10 školskih sati u području tehničke regulative.

 
Objavljeno: 2021-07-06
 

Novi datum 3.-5. listopada 2021.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane pandemijom COVID-19, Organizacijski odbor odlučio je odgoditi 8. Sabor hrvatskih graditelja na novi datum: 3. - 5. listopada 2021. kada će, vjerujemo, biti moguće okupljanje većeg broja sudionika.

Osnovni cilj Sabora jest okupiti graditelji iz zemlje i inozemstva kako bi ocijenili stanje graditeljstva te predstavili značajne projekte i zanimljiva inženjerska rješenja i inovacije iz svih područja graditeljstva.

 
Objavljeno: 2021-02-15
 

Otvorene prijave za sudjelovanje na Saboru

 

Sudjelovanje na 8. Saboru hrvatskih graditelja moguća je putem sljedećeg obrasca:

Prijavi se

Informacije o kotizaciji pronađite na sljedećoj stranici: Prijava i kotizacija.

Informacije o mjestu održavanja i rezervaciju smještaja moguće je pronaći na stranici: Mjesto održavanja

 
Objavljeno: 2020-12-30
 
Ostale obavijesti...